Anneke: 06 21 81 47 42 | Anne-Marieke: 06 13 92 39 25 info@hypnoco.nl

Angsten en Fobieën

Hoe zou je leven veranderen als je geen angst meer had?

Hoe fijn zou het voor je zijn om bijvoorbeeld weer ontspannen te kunnen autorijden, of gewoon de lift te kunnen pakken?

Welke mogelijkheden ga jij weer ervaren als je zonder angst plannen kunt maken voor de toekomst?

Natuurlijke reactie

Iedereen is wel eens angstig en dat is een hele natuurlijke reactie. Denk maar eens aan de situatie dat er bijna een auto tegen je aan reed terwijl je op de fiets reed. Dan komt de angst van buitenaf. De angst kan ook van binnen komen, denk maar eens aan faalangst of onzekerheid. Angst heeft in principe een hele belangrijke functie: het is een signaal van je lichaam dat je in beweging moet komen om het gevaar te bestrijden of juist te ontlopen.

Gezonde spanning

Soms heet angst ‘gezonde spanning’ en heeft het te maken met bijvoorbeeld een presentatie die je binnenkort moet geven of een examen dat je moet maken. Soms kun je zelfs angst voor de angst gaan ontwikkelen waardoor je je nog meer belemmerd voelt. Als de angst langer aanwezig blijft en je ’s nachts wakker houdt of als de angst gezondheidsklachten geeft, dan is het tijd voor actie!

Gelukkig is angst in de meeste gevallen op te lossen en daar zijn veel manieren voor. Ik gebruik vaak hypnose en daarnaast maak ik gebruik van IEMT.

  Zelfvertrouwen?

  Bijna iedereen heeft hier wel eens last van. Het is een heel normaal gevoel wanneer je aan iets nieuws of iets spannends begint, maar wanneer je dit gevoel voortdurend hebt, dan kan het je gaan hinderen en je kunt je hierdoor slecht gaan voelen.

  Bepaalde negatieve ervaringen kunnen er voor zorgen dat het vertrouwen in jezelf negatief beïnvloedt wordt. Negatieve gedachten als: ik ben niet goed genoeg, ik kan dit niet, steken dan steeds vaker de kop op. Hierdoor kun je je emotioneel steeds minder goed gaan voelen.

  Gelukkig wordt niemand met een laag zelfbeeld of weinig zelfvertrouwen geboren. Vaak is het aangeleerd door negatieve ervaringen of (vaak onbewust) door de opvoeding. En wat je hebt aangeleerd, kun je ook weer afleren!

  Als je weer in jezelf gelooft en je eigen mogelijkheden ontdekt, sta je stabieler in het leven. Dan kun je zowel met successen omgaan als met stress of tegenvallers. Zelfvertrouwen en eigenwaarde zijn belangrijke voorwaarden om je gelukkig en in balans te voelen.

  Hoe zou je leven veranderen als je geen angst meer had?

  Hoe fijn zou het voor je zijn om bijvoorbeeld weer ontspannen te kunnen autorijden, of gewoon de lift te kunnen pakken?

  Welke mogelijkheden ga jij weer ervaren als je zonder angst plannen kunt maken voor de toekomst?

   Angst

   Vorige week had ik nog een presentatie bij mijn vorige stagebedrijf en deze liep erg goed. Ik merk nog steeds het resultaat van onze sessies en ben helemaal blij! Kristie

   Angst

   Het resultaat lijkt echt telkens beter te worden. Die blokkade die ik eerst ervaarde door de combinatie van drukte en praten lijkt bijna verdwenen en ik ben er vooral ook veel relaxter onder. Dit terwijl de drukte/stress nu juist even hoogtij dagen ‘viert’. Wietske

   HERKEN JE DIT?
   • Heb jij de neiging om je steeds met anderen te vergelijken?
   • Kun je niet makkelijk omgaan met complimenten?
   • Zeg je vaak ‘sorry’?
   • Voel je je snel aangevallen?
   • Moet je alles perfect doen van jezelf?
   • Ben je snel geïrriteerd of boos?

   Herken je je in bovenstaande signalen en wil je hier iets aan doen? Dat kan!

   HYPNOSE HELPT OM JE ZELFVERTROUWEN TE VERGROTEN

   Via hypnose wordt rechtstreeks gecommuniceerd met het onderbewustzijn. Op onderbewust niveau pakken we de oorzaken aan van negatieve gedachten en gevoelens. We her programmeren je gedachtestroom en verleggen de focus van het negatieve naar het positieve. Nieuwe gedachten en gevoelens verankeren we stevig in je onderbewuste. Daarnaast help ik je met het aanleren van technieken waardoor je snel je gevoel kunt veranderen en controle terug krijgt.

   Wil jij ook in je kracht staan en de regie over je leven, je gevoelens, je gedachten en je gedrag terug krijgen? Dan help ik je daarbij graag.

   Wil je meer weten of direct een afspraak maken?
   Neem dan contact met mij op.