Anneke: 06 21 81 47 42 | Anne-Marieke: 06 13 92 39 25 info@hypnoco.nl

Moeder-kind hechting

Als je een kindje krijgt wil je niets liever dan dat je kindje gezond en blij is. Maar soms merk je dat je kindje veel huilt, angstig lijkt of ademhalingsproblemen heeft. Of je merk bij jezelf dat je je onzeker voelt, of dat je niet dát moedergevoel hebt dat je zou willen hebben. Het kan zijn dat de natuurlijke moeder-kind binding dan niet helemaal goed is gegaan.

Geen invloed

Voor, tijdens en na de zwangerschap kan er van alles gebeuren wat een gezonde hechting tussen moeder en kind in de weg kan staan. Vaak gaat het over zaken waar je geen invloed op had.

Het kan zijn dat je veel zorgen of angsten kende tijdens de zwangerschap of dat er sprake was van een sterfgeval in de familie tijdens of voor je zwangerschap. Het kan ook zijn dat je zelf veel ziek was gedurende je zwangerschap.

Anders dan gewenst

Ook de bevalling zelf kan anders gaan dan gewenst. Het kan zijn dat er sprake was van een spoedkeizersnee of dat je kindje te vroeg geboren is.

Er zijn veel factoren die de moeder-kind binding kunnen verstoren. Er is altijd een oorzaak, het is nooit jouw schuld.

    Relatie met je kind

    Als moeder vraag je je wellicht af waarom de relatie met je kind niet helemaal in orde is. Waarom het nooit helemaal geworden is zoals je vooraf verwachtte. Misschien ervaar je problemen in de opvoeding, is je kind niet zo aanhalig of klampt het zich juist aan jou vast. Het kan zijn dat het gedrag van je kind je zorgen baart.

    Direct effect op je kind

    Deze zaken kunnen te maken hebben met een hechtingsprobleem. Gelukkig kan hypnose hier veel aan veranderen. Het kan jouw gevoel helemaal omdraaien, zodat je je die krachtige oer-moeder gaat voelen. Het meest bijzondere is dat dat direct effect heeft op je kind!

    Meer weten of direct een afspraak maken? Neem dan contact met ons op.