Afvallen met Hypnose

afvallen met hypnose
hypno & co logo transparant

"Afvallen met hypnose, werkt dat echt?"

Deze vraag krijgen we wel een paar keer per week. Het antwoord is heel eenvoudig:

JA ! 

Afvallen en op gewicht blijven, wie wil dit niet? Is dit ook jouw droom en lukt het maar niet? Ben jij een emotie-eter, heb jij de hele dag honger of vliegen de kilo’s er na een dieet toch elke keer weer aan? Wil je nu net na de bevalling afvallen of wil je van je kilo's af na de overgang? Wil je afvallen zonder dieet of zonder sporten? Wat de reden voor jouw wens tot afvallen ook is, met de behandeling van een professionele hypnotherapeut raak je niet alleen je kilo's kwijt maar verander je voorgoed je eetgewoonten.

Vaak ligt de sleutel tot succes in je onderbewustzijn,
het werkgebied van jouw hypnotherapeut.

afvallen met hypnose
hypno & co logo transparant

Er zijn zeker wel miljoenen mensen die je kunnen vertellen dat je gewoon minder moet eten. Dan val je vanzelf af. Maar misschien zijn er zelfs meer mensen die juist dat proberen en toch telkens weer aankomen. Alleen dat geeft al aan dat afvallen toch iets moeilijker is dan minder eten in je mond te stoppen. 


Afvallen gebeurt namelijk niet alleen door minder te eten maar heeft ook te maken met wat je eet. Natuurlijk; je moet gezonde dingen eten. Maar wat is gezond eten? Een sinaasappel? 20+ kaas? 1 Glas rode wijn/dag? Er gaan veel verhalen rond over wat nu wel en wat niet gezond is voor je. Om zeker te weten wat gezond is moet je een beetje, - niet te veel hoor -, weten wat voedsel in je lichaam doet. Met een beetje kennis heb je al een paar grote sprongen gemaakt met afvallen. Daarom besteden wij daar in onze sessies ook veel aandacht aan.

logo hypnoco
hypnose en afvallen - hypno en co


logo hypnoco

Afvallen met hypnose

Nog een keer: afvallen is meer dan alleen minder eten. Onze hersenen dragen ook een belangrijke portie bij aan ons succes. Beter gezegd: onze hersenen staan een succesvol dieet vaker in de weg dan je denkt. Met name dat deel van de hersenen dat onze gevoelens aanstuurt. Dat gedeelte dat zich niet laat vangen in taal. Ga maar na; je kunt nog zo vaak tegen jezelf zeggen dat je wilt afvallen en toch lukt het niet. Als je naar de supermarkt gaat lijkt het wel alsof al die lekkere en vaak ongezonde producten jouw naam roepen. "Hé Jan, Marleen, Jantine en Frits, ik ben lekkurrrrrrr. Koop mij, koop mij!" En hoewel je heel goed onder woorden kunt brengen dat die producten je niet alleen dik maar uiteindelijk ook ziek kunnen maken, liggen ze op een gegeven moment toch in je mandje. Hoe kan dat?  

Afvallen en op gewicht blijven, wie wil dit niet? Is dit ook jouw droom maar lukt het niet? Ben jij een emotie-eter, heb jij de hele dag honger of vliegen de kilo’s er na een dieet toch elke keer weer aan? Vaak ligt de sleutel tot succes in je onderbewustzijn.

Afvallen begint in je HOOFD, 

niet op je BORD

"Afvallen begint in je HOOFD, 

niet op je BORD"

hypnose en afvallen - hypno en co
hypno & co logo transparant

Dat heeft alles met je onbewuste te maken. Een deel van je hersenen met de 3 S-en: sterk, sluw en slim. Een gedeelte dat je als het ware uitlacht, telkens wanneer je weer overstag bent gegaan en jij jezelf hebt verwend. Een gedeelte dat je ook aanzet tot snoepen als je boos bent of wanneer het "toch zo gezellig is" op dat feestje. 

hypnose en afvallen - hypno en co

Eet je vaak je boosheid weg?

Eetgedrag

Dus als je jouw eetgedrag echt wilt veranderen en je wilt duurzaam op je gewicht blijven, dan is het belangrijk dat je onderbewustzijn en je bewustzijn samenwerken in plaats van dat ze elkaar tegenwerken. Want wist je dat 90% van ons gedrag wordt aangestuurd door ons onderbewustzijn? Weet je nog; dat deel dat sterk, sluw en slim is? Begrijpelijk dat afvallen en op gewicht blijven heel lastig wordt als je dit alleen met je bewustzijn (wilskracht) probeert te doen.

hypnose en afvallen - hypno en co
hypno & co logo transparant

Afvallen met hypnose

(Gebrek aan) zelfvertrouwen

Zoals we hierboven al even kort hebben aangekaart kunnen bepaalde negatieve ervaringen er voor zorgen dat je gaat eten. Niet zelden komt dat omdat je al dan niet bewust door een langdurig negatief zelfbeeld wordt beïnvloed. Negatieve gedachten als: "Ik ben niet goed genoeg" of "Ik kan dit niet", steken dan steeds vaker de kop op. Hierdoor kun je je emotioneel steeds minder goed gaan voelen en door dat gevoel (vaak ongezond voedsel) gaan eten. Je voelt je ongelukkig en je hebt behoefte aan troost. En dus troost je jezelf met eten. En als je dan eenmaal aan het "snaaien" bent, dan maakt het toch niet meer uit. Dan kun je ook net zo goed die hele taart, alle 4 frikandellen met mayonaise of die literfles met wijn naar binnen werken. De gedachte dat je hiervan de volgende dag spijt zult hebben laat je onderbewustzijn eenvoudigweg niet toe.

obelix eet hele taart

Dan kun je net zo goed die hele taart eten

Aangeleerd

Gelukkig wordt niemand met een laag zelfbeeld of weinig zelfvertrouwen geboren. Vaak is het aangeleerd door negatieve ervaringen of (vaak onbewust) door de opvoeding. Dus wat is er mooier dan het volgende:


Wat je hebt aangeleerd, kun je ook weer afleren!

Als je weer in jezelf gelooft en je eigen mogelijkheden ontdekt, sta je stabieler in het leven. Dan kun je zowel met successen omgaan als met stress of tegenvallers. Zelfvertrouwen en eigenwaarde zijn belangrijke voorwaarden om je gelukkig en in balans te voelen.

hypnose en afvallen - hypno en co
hypno & co logo transparant

Afvallen met hypnose

Hypnose helpt om zelfvertrouwen te vergroten

Via hypnose wordt rechtstreeks gecommuniceerd met het onderbewustzijn. Op onderbewust niveau pakken we de oorzaken van negatieve gedachten en gevoelens aan. We herprogrammeren je gedachtestroom en verleggen de focus van het negatieve naar het positieve. Nieuwe gedachten en gevoelens verankeren we stevig in je onderbewuste. Daarnaast helpen we je met het aanleren van technieken waardoor je snel je gevoel kunt veranderen en controle terug krijgt. Wel zo handig als je bijvoorbeeld op een verjaardag voor de keuze staat om een gebakje te nemen of niet. In plaats van diëten zijn we bezig met verandering van levensstijl wat een betere garantie geeft voor de lange termijn.


Bewuste keuzes zijn voor ons belangrijk en niet het gemak. Dat betekent dat wij van jou verwachten dat je 100% gemotiveerd bent en wilskracht toont. Als je dat laat zien krijg je van ons 100% aan begeleiding, warmte en respect terug, van tijd tot tijd "gelardeerd" met een gezond portie humor. 


Ben jij dit?

  • Heb jij de neiging om je steeds met anderen te vergelijken?
  • Kun je niet makkelijk "Nee" zeggen tegen een gebakje?
  • Zeg je vaak ‘sorry’?
  • Wil je graag afvallen maar lukt het gewoon niet?
  • Moet je alles perfect doen van jezelf?
  • Ben je snel geïrriteerd of boos?

Wil jij ook afvallen en de regie over je leven,
je gevoelens, je gedachten en je gedrag terug krijgen?
 

Dat kan. Wij helpen je graag !

Wil jij ook afvallen en de regie over
je leven, je gevoelens, je gedachten
en je gedrag terug krijgen? 

Dat kan. Wij helpen je graag !

Wil jij ook afvallen en de regie over je leven, je gevoelens, je gedachten en je gedrag terug krijgen? 

Dat kan. Wij helpen je graag !

hypno & co logo transparant

Afvallen met hypnose