Trauma

Heb je vroeger een trauma opgelopen en hindert dit je in je dagelijks functioneren? Wij helpen je met je traumaverwerking door middel van regressie.

traumaverwerking door middel van regressie
hypno & co logo transparant

Ongeveer 80% van de mensen maakt iets mee dat zo schokkend is dat daaruit een trauma kan ontstaan. We hebben het hier over gebeurtenissen als een brand, een ernstig verkeersongeluk, seksueel misbruik, inbraak, geweld, gevechtshandelingen tijdens een militaire missie, een overval of het overlijden van een dierbare persoon. Wanneer deze gebeurtenissen niet goed worden verwerkt kan een trauma ontstaan. PTSS bijvoorbeeld; een posttraumatische stressstoornis

Plaats nu voor jezelf eens het tijdstip van zo'n schokkende gebeurtenis op een denkbeeldige tijdlijn. Op die tijdlijn heb je op een gegeven moment de plaats van deze gebeurtenis moeten verlaten en ging je leven verder. Als zich nu een trauma heeft ontwikkeld betekent dit dat je de plaats en het moment van die gebeurtenis niet goed hebt verlaten. De onbewuste impact daarvan heb je ongemerkt met je meegenomen in je verdere leven. Een impact die je het liefst had willen ontkennen maar die zich nu meer en meer manifesteert in je dagelijkse functioneren. Je merkt dat bijvoorbeeld aan slecht slapen, je niet goed kunnen concentreren, burnout klachten, (onverklaarbare) angst, fobieën, onzekerheid, emoties als woede en verdriet, onverwerkte traumatische gebeurtenissen, laag zelfbeeld, stress of een kort lontje. Lichamelijk kan een trauma ook aan de oppervlakte komen: door middel van oververmoeidheid bijvoorbeeld, maar ook hoofdpijn, fibromyalgie of maagkrampen.

hypno & co logo transparant

Traumaverwerking door middel van regressie

soldaat in traumatische ervaring
hypno & co logo transparant

Vaak, niet altijd, helpt het mensen wanneer ze terug kunnen gaan naar de plek waar de schokkende gebeurtenis heeft plaatsgevonden. Om de situatie nog een keer te zien en er bij terugkomst anders tegenaan te kijken. Helaas helpt dit niet altijd, noch is dit altijd mogelijk. Je kunt bijvoorbeeld niet even teruggaan naar het oorlogsgebied, waar je zoveel doodsangst hebt uitgestaan.


Gelukkig kun je in hypnose veilig terug naar die gebeurtenis in het verleden met de behandelmethode die we regressie noemen. Regressie betekent namelijk: teruggaan naar vroeger. Zoals je waarschijnlijk al weet hebben allerlei gevoelens, overtuigingen en vormen van gedrag ‘in het nu’, hun oorsprong in de kindertijd of zelfs in de tijd daarvoor. Dat komt omdat de patronen uit het verleden opgeborgen liggen in het onderbewustzijn. Deze patronen beïnvloeden ons regelmatig en kunnen ons functioneren ‘in het nu’ zelfs volledig blokkeren.

traumaverwerking door middel van regressie
hypno & co logo transparant

Traumaverwerking, veilig en op de juiste manier door middel van regressie

Inzicht krijgen en Oplossen

Om van ongewenste blokkades verlost te raken is het belangrijk te weten waar de oorsprong ligt. Omdat vast te stellen gebruiken we daarvoor dus regressietherapie. Het mooie van deze therapie is dat het niet alleen is gericht op het opsporen van de oorzaak van huidige klachten en problemen maar ook op het herbeleven ervan. Daardoor krijg je namelijk een beter totaalbeeld van de gebeurtenissen en situaties van vroeger.


Door het verleden te herbeleven en in de therapie nu wel op een juiste manier te verwerken, kan emotionele ballast worden vrijgemaakt, waardoor klachten veelal verdwijnen. Het zijn namelijk de onverwerkte of niet in het geheel verwerkte gebeurtenissen uit ons verleden die onze problemen in het nu veroorzaken. Via ons onderbewustzijn werken deze gebeurtenissen psychisch en fysiek door in ons gevoelsleven, ons denken, ons gedrag en ons lichamelijk welzijn.

burnout
hypno & co logo transparant

Verwerk je trauma veilig door middel van  regressie en raak je burnoutklachten kwijt

Veilig begeleid.

Gedurende de hele sessie blijven wij in contact met jou en begeleiden we je in de herinnering en helpen we je bij eventuele obstakels en stellen daarbij de juiste vragen om jou tot het inzicht te laten komen hoe je jouw blokkades kunt loslaten.

Vol bij bewustzijn

Tijdens de hele sessie ben je bij vol bewustzijn. Dus terwijl je beelden, gevoelens en andere indrukken uit het verleden herbeleeft, begrijp je hoe deze gebeurtenissen je leven beïnvloed hebben en hebben bijgedragen aan je klachten in je huidige leven. Doordat je bij bewustzijn bent, ben je in staat deze ervaringen en inzichten direct op mentaal, emotioneel en fysiek niveau te integreren en te verwerken. Eenvoudiger gezegd, je bent in staat om deze ervaringen uit het verleden "een beter plekje te geven" waardoor je van dat nare gevoel af komt.

stop seksueel misbruik
hypno & co logo transparant
logo hypnoco


Heb jij ook een traumatische ervaring meegemaakt in het verleden en kun je het maar geen plekje geven? Komt die nare gebeurtenis steeds maar weer terug in je gedachte en kun je deze "film" maar niet stilzetten? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel ons. 
Op mails reageren wij doorgaans binnen 2 werkdagen.


Mocht je ons bellen, houd er dan rekening mee dat wij de telefoon niet kunnen opnemen als wij in een behandeling zijn. We bellen je echter altijd terug als je een berichtje inspreekt.


Traumaverwerking door middel van regressie en je hebt weer zin in het leven !