Anneke: 06 21 81 47 42 | Anne-Marieke: 06 13 92 39 25 info@hypnoco.nl

MatriX Coaching

De MatriXmethode is een manier waarop je kind zichzelf kan coachen. Het is een effectieve manier om te leren je eigen problemen op te lossen. Dit gebeurt in kleine stapjes, door middel van het stellen van vragen over de beleving ( een beeld, een geluid, een gevoel of een gedachte) van een probleem. Het handige is dat de inhoud van het probleem niet verteld hoeft te worden

Wat doet het met je

Het enige wat ik wil weten is: wat doet het met je? En dat gaan we dan samen oplossen. Coaching met de MatriXmethode is mogelijk bij onder andere concentratie problemen, faalangst, slaapproblemen, weinig zelfvertrouwen, ‘een vol hoofd’ , angsten (bijv. tandarts angst, angst voor spinnen, vliegangst), weinig zelfvertrouwen of boosheid. Na één sessie kan je vaak al een verandering bemerken en zijn er 1,2, of 3 consulten nodig om het probleem helemaal op te lossen.

Volle hoofden

Iedereen heeft een eigen manier om informatie in het hoofd op te slaan. Vaak gaat dit goed, maar soms lukt het minder goed. Informatie wordt in zo’n geval niet meer op een handige manier opgeslagen, waardoor je het niet meer makkelijk en snel kunt terugvinden. Hier kan je last van hebben. Het kan een gevoel van onrust geven of concentratie problemen veroorzaken. Er zit veel informatie in het hoofd, maar men kan het niet terugvinden. Omschrijvingen die kinderen dan kunnen geven zijn: “ Ik voel me moe in mijn hoofd”, “er kan echt niks meer bij” of “ik vergeet van alles”. Met de MatriXmethode gaan we het hoofd ‘opruimen’. Je kind leert de informatie op een handige manier te ordenen, zodat het altijd weer teruggevonden kan worden. We bewaren wat goed werkt, we doen weg wat niet meer nodig is en we veranderen wat niet (meer) werkt. Het gevolg is dat het leren weer beter gaat en het kind weer lekkerder in zijn vel zit.

Leren hoe te leren

Kinderen moeten veel leren op school. We leren ze wat ze moeten leren en wanneer. Maar hóe ze dat moeten leren, wordt hun niet verteld. Met de MatriXmethode wordt er een handige ordening in het hoofd gemaakt, waardoor de basisinformatie, zoals het alfabet, getallen, dagen van de week, tafels etc. opnieuw wordt opgeslagen. Het kind leert handige strategieën om nieuwe informatie op een zelf gekozen plek op te slaan. De coaching is erop gericht dat het kind de MatriXmethode in het vervolg ook zelf kan toepassen.

Emotionele problemen

Aan veel van onze ervaringen die we in de loop van ons leven opdoen is een emotie verbonden. Vaak is deze emotie positief, maar als het een negatieve emotie is, hebben we er last van. Vooral als iets soortgelijks zich voor doet. Met de MatriXmethode wordt de beleving van een negatieve emotie omgezet in een neutrale/ positieve emotie. Het kind bepaalt zelf hoe hij of zij het hebben wil en hoe hij of zij het in de toekomst ook zelf gaat toepassen.

 

De MatriXmethode is ontwikkeld door Ingrid stroop Voor meer informatie zie: https://www.matrixmethodeinstituut.nl/.Mocht je besluiten een online module te kopen van deze unieke methode gebruik dan de code ‘hoofdmanager’ voor korting.