Anneke: 06 21 81 47 42 | Anne-Marieke: 06 13 92 39 25 info@hypnoco.nl

Regressie

Regressie betekent: teruggaan naar vroeger. Het is al lange tijd bekend dat allerlei gevoelens, overtuigingen en vormen van gedrag ‘in het nu’, hun oorsprong hebben in de kindertijd of zelfs de tijd daarvoor. De patronen uit het verleden liggen opgeborgen in het onderbewustzijn, zij beïnvloeden ons regelmatig en kunnen ons functioneren ‘nu’ zelfs volledig blokkeren.

Inzicht krijgen en oplossen

Om van ongewenste blokkades verlost te raken is het belangrijk te weten waar de oorsprong ligt. De regressietherapie is niet alleen gericht op het, opsporen maar ook op het herbeleven en inzicht krijgen in gebeurtenissen en situaties, die de oorzaak zijn van huidige klachten en problemen. Door het verleden te herbeleven en op een juiste manier te verwerken, kan emotionele ballast worden vrijgemaakt, waardoor klachten veelal verdwijnen. Het zijn namelijk de onverwerkte of niet in het geheel verwerkte gebeurtenissen uit ons verleden die via ons onderbewustzijn psychisch en fysiek doorwerken op ons gevoelsleven, ons denken, ons gedrag en ons lichamelijk welzijn.

Sterke emoties

Bij indringende gebeurtenissen komen vaak sterke emoties los. Onverwerkte emoties zijn ladingen die zich opstapelen in het onderbewustzijn. Ze worden erin weggestopt. Deze emotionele ladingen gaan steeds meer psychische problemen veroorzaken. Ze kunnen na verloop van tijd zelfs leiden tot lichamelijke kwalen, zoals hoofdpijn, rugklachten, moeheid, maag en darm aandoeningen, enzovoorts.

Gedurende de hele sessie blijf ik in contact met jou en begeleid je in de herinnering, help je bij eventuele obstakels en stel de juiste vragen om tot inzicht te komen en blokkades los te laten.

Vol bewustzijn

Tijdens de hele sessie ben je bij vol bewustzijn. Dus terwijl je beelden, gevoelens en andere indrukken uit het verleden herbeleeft, begrijp je hoe deze gebeurtenissen je leven beïnvloed hebben en hebben bijgedragen aan je klachten in je huidige leven. Doordat je bij bewustzijn bent, ben je in staat deze ervaringen en inzichten direct op mentaal, emotioneel en fysiek niveau te integreren en te verwerken.

Voor welke klachten is regressietherapie geschikt?

Veel verschillende soorten klachten zijn geschikt voor regressietherapie; (onverklaarbare) angst, fobieën, onzekerheid, emoties als woede en verdriet, onverwerkte traumatische gebeurtenissen, laag zelfbeeld, stress. Maar ook bij allerlei lichamelijke (onverklaarbare) klachten kan regressie een uitkomst bieden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan pijnklachten, fibromyalgie, vermoeidheid, huidproblemen.

Twijfel je of Regressietherapie geschikt is voor jouw klachten of problemen? Neem dan gerust even contact op.