matrixmethode

Structuur in je hoofd met de MatriXmethode

De MatriXmethode is een manier waarop je kind zichzelf kan coachen. Het is een effectieve manier om te leren je eigen problemen op te lossen. Dit gebeurt in kleine stapjes, door middel van het stellen van vragen over de beleving ( een beeld, een geluid, een gevoel of een gedachte) van een probleem. Voor het kind is dit een veilige methode omdat de inhoud van het probleem niet verteld hoeft te worden. Het enige wat we willen weten is: wat doet het met je? En dat gaan we dan samen oplossen. 

hypno & co logo transparant

"Dag vliegangst" door meer structuur in je hoofd met de MatriXmethode

Wanneer wordt het gebruikt?

Coaching met de MatriXmethode is mogelijk bij onder andere concentratie problemen, faalangst, slaapproblemen, weinig zelfvertrouwen, ‘een vol hoofd’ , angsten (bijv. bang voor de tandarts, angst voor spinnen of vliegangst), weinig zelfvertrouwen of boosheid. Na één sessie kun je vaak al een verandering merken en meestal zijn er maximaal 3 consulten nodig om het probleem helemaal op te lossen.

Leer beter door meer structuur in je hoofd met de MatriXmethode

Leer beter door meer
structuur in je hoofd met de MatriXmethode

matrixmethode voor meer structuur in je hoofd
matrixmethode voor meer structuur in je hoofd

Volle Hoofden

Iedereen heeft een eigen manier om informatie in het hoofd op te slaan. Vaak gaat dit goed, maar soms lukt het minder goed. Informatie wordt in zo’n geval niet meer op een handige manier opgeslagen, waardoor je het niet meer makkelijk en snel kunt terugvinden. Hier kan je last van hebben. Het kan een gevoel van onrust geven of concentratieproblemen veroorzaken. Er zit veel informatie in het hoofd, maar men kan het niet terugvinden. Omschrijvingen die kinderen dan kunnen geven zijn: “ Ik voel me moe in mijn hoofd”, “Er kan echt niks meer bij” of “Ik vergeet van alles”.

Meer structuur in je volle hoofd met de MatriXmethode

Meer structuur in je volle hoofd met de MatriXmethode


Met de MatriXmethode gaan we het hoofd "opruimen". Je kind leert de informatie op een handige manier te ordenen, zodat het altijd weer teruggevonden kan worden. We bewaren wat goed werkt, we doen weg wat niet meer nodig is en we veranderen wat niet (meer) werkt. Het gevolg is dat het leren weer beter gaat en het kind weer lekkerder in zijn vel zit.

matrixmethode schema voor meer structuur in je hoofd
emotionele problemen

Emotionele problemen

Aan veel van onze ervaringen die we in de loop van ons leven opdoen is een emotie verbonden. Vaak is deze emotie positief, maar als het een negatieve emotie is, hebben we er last van. Vooral als iets soortgelijks zich voor doet. Met de MatriXmethode wordt de beleving van een negatieve emotie omgezet in een neutrale/ positieve emotie. Het kind bepaalt zelf hoe hij of zij het hebben wil en hoe hij of zij het in de toekomst ook zelf gaat toepassen.

 

De MatriXmethode is ontwikkeld door Ingrid Stoop. Voor meer informatie zie: https://www.matrixmethodeinstituut.nl/.


  • Je krijgt rust in je hoofd

  • Informatie is makkelijker te onthouden

  • Angst, fobieën en trauma's zijn beter te verwerken

  • Je verwerkt je emoties beter

  • Pijnklachten worden opgelost

De MatriXmethode maakt het mogelijk door meer structuur in je hoofd.

Emotionele problemen

Aan veel van onze ervaringen die we in de loop van ons leven opdoen is een emotie verbonden. Vaak is deze emotie positief, maar als het een negatieve emotie is, hebben we er last van. Vooral als we weer iets meemaken wat die negatieve emotie oproept. Met de MatriXmethode wordt de beleving van een negatieve emotie omgezet in een neutrale / positieve emotie. Het kind bepaalt zelf hoe hij of zij het hebben wil en hoe hij of zij het in de toekomst ook zelf gaat toepassen.

 

De MatriXmethode is ontwikkeld door Ingrid Stoop. Voor meer informatie zie: https://www.matrixmethodeinstituut.nl/.


met de matrixmethode meer structuur in je hoofd
logo hypnoco

Negatieve emoties maken plaats voor positieve emoties.

De MatriXmethode maakt het mogelijk door meer structuur in je hoofd.

meer structuur in je hoofd met de matrixmethode

Werk je in je eigen praktijk met kinderen en heb je besloten

een van de modules van deze unieke methode te kopen?

Gebruik dan deze


KORTINGSCODE: hoofdmanager